30. maaliskuuta 2014

GREAT W(B)ALLS OF FIRE


Tällä viikolla päätettävien asioiden listalla on myös takka. Tai oikeastaan hormi, koska sille sorvataan reikä valmiiksi elementtitehtaalla, mutta kun hormin paikka ja paksuus riippuu takan mallista, tarvitaan siis päätös myös takasta.
 
Takat eivät ole meidän kummankaan intohimo. Emme ole kaivanneet takkatulta nykykodissamme ja vielä vuosi sitten kuvittelimme rakentavamme talonkin ilman takkaa. Omakotiasujatuttaviemme puheet Herra V:n säestyksellä saivat meidät kuitenkin vakuuttuneeksi siitä, että ei se ole omakotitalo eikä mikään, jossa ei ole takkaa. Pakkasiltana takassa roihuava tuli alkoi meistäkin tuntua houkuttelevalta… Ja tässä sitä nyt ollaan – kahta takkaa ostamassa.
 

Olohuoneen takka on suunniteltu keittiön jatkeena olevalle pitkälle seinälle niin kuin yllä olevasta kuvasta voi ehkä päätellä. Hakusessa on 3-lasinen kiertoilmatakka, joka ’kävisi dialogia’ (tai ei nyt ainakaan pahasti torailisi) samalle seinälle sijoittuvan keittiön liesituulettimen kanssa. Pihasaunan yhteydessä olevaan saunatupaan on puolestaan tarkoitus ’upottaa’ pyöreän mallinen kevyttakka seinään tehtävään syvennykseen.
  
Meidän takkakisassa kolmen kärki erottui selvästi. Sparthermin, Schmidtin ja Raisin takat vaikuttivat kaikki varsin laadukkailta ja palvelu liikkeissä oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Valitsimme lopulta Raisin takat, koska ne ehkä kuitenkin sopivat kokonaisuuteen parhaiten.
 
Villa Lyckan olohuoneeseen tunnelmaa tulee luomaan kuvissa oleva RAIS 500-3 ja saunatupaa somistaa RAIS Viva 120. Vivan väriä pohdimme vielä: varma musta vai rohkea ruoste?
 
 
 
Takkojen kuvat RAIS

1 kommentti :

  1. Hyviä takkavalintoja! Meillä oli ensimmäisessä kodissa Sparthermin kiertoilmatakka, josta ei ole mitään pahaa sanottavaa. Tähän kakkoseen ollaan katseltu Raisin paria mallia, Q-20 ja Q-Bic. Nähtiin näistä ensimmäisen juuri livenä TaloTalossa ja takka oli varsin näpsäkän näköinen ja kokoinen - ainoastaa avaus ja sulkeminen olivat ehkä hieman erikoiset. Miten noissa teidän valinnoissa nuo systeemit toimivat?

    VastaaPoista