23. lokakuuta 2013

HANAA!


Kun pähkinä ei ota ratketakseen, suuntasimme vaihteeksi ajatukset johonkin muuhun ja katsastimme läheisen rautakaupan hanavalikoimat. Hankintalistallamme on kuusi hanaa, joiden täytyy tietysti olla toimivia, mutta ehdottomasti myös kauniita. Hakusessa on jotain yksinkertaista, tyylikästä ja ajatonta. Hiukan särmää, mutta ei liian kummallista. Pikemminkin kulmikasta kuin pyöreää. 

Kriteerimme täyttäviä hanoja ei sitten kovin montaa lähikaupasta löytynytkään. Hansgrohen muotokieli viehätti meitä eniten. Ihastuimme etenkin seinään kiinnittyviin malleihin, jotka olimme bonganneet jo Villa Luova–blogissa, mutta yllätykseksemme näitä ei löytynyt  kaupan hyllystä. Myyjän mukaan ’tällaisia hanoja ei Suomessa oikein harrasteta’. Meitä jäi kyllä todella ihmetyttämään, miksei? Meidän silmään nämä kun olivat niin paljon kauniimpia kuin perusorakset. 

Kylpyhuonehanoista suosikeiksemme valikoituivat Uno2 ja Bouroullec (kuva yllä), molemmat siis Hansgrohen hanoja Axor-mallistosta. Valinta kriteerinä oli vain ja ainoastaan ulkonäkö, joten jos jollain on näistä hanoista käytännön kokemusta, otamme sen suurella kiitollisuudella vastaan. Erityisellä ilolla tervehdimme kokemuksia siitä, miten tämä hana pelittää lapsiperheessä.
Keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen olisi tarjolla joko Citterio M tai Metris. Näitäkään emme päässeet livenä testaamaan, joten ainoa kriteeri oli jälleen ulkonäkö. Vähän jäimme miettimään, miten tuo Citterion tiskipöytään kiinnittyvä ’kahva’ ihan oikeassa elämässä toimii. Meille ei myöskään selvinnyt se, saako tähän astianpesukoneliitäntää vai ei. Metrikstä on saatavana irrotettavalla ’suuttimella’, jonka tarpeellisuudesta tai tarpeettomuudesta meillä ei ole mitään kokemusta.

Ilomielin otamme siis vastaan kokemuksia ja kommentteja. Ja jos meiltä on jäänyt joku loistava hanamalli huomaamatta, kerrothan. Vinkit hyvistä ostopaikoista ovat myös enemmän kuin tervetulleita!


Kuvat: Hansgrohe

4 kommenttia :

 1. Hei! Kaunista muotokieltä hanoissa! Olen antanut itseni ymmärtää, että vaikka hana on ilman apk-venttiiliä, voidaan tiskipöytään lisätä "irto"apk-venttiili. Putkimies tekee liitoksen mihin tahansa keittiönhanaan, jotta pelittää. Edellisessä kodissa meillä oli keittiöhanassa tuollainen irrotettava suutin, tai siis itse asiassa juoksuputki (Oras Aventa, muistaakseni). Tykkäsin kovasti! Kun haluaa kovalla vedenpaineella esim. irrottaa kattilasta kastiketta, ei tarvitse nostaa kattilaa lähelle hanaa tai roiskuttaa vettä ympäriinsä, vaan juoksuputkella veden saa ohjattua läheltä paineella sinne minne haluaa. Rakenteilla olevaan kotiimme tulee myös juoksuputkella varustettu keittiöhana.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiitos! Tuo irto apk-systeemihän kuulostaa aivan loistavalta! Olen jotenkin kuvitellut, että hana ilman apk-liitäntää = käsitiskiä. Tämä erillinen apk-systeemi avaa nyt aivan uusia mahdollisuuksia…
  Kiva kuulla kokemuksia myös tuosta juoksuputkesta (hyvä muuten, kun tajusit, mitä osaa tarkoitin, sanasto kun on vielä vähän hakusessa). Tuollaisella juoksuputkella varustetulla hanalla käsitiski voisi tosiaan sujua vähän näppärämmin, eikä (ehkä?) tarvitsisi olla jatkuvasti rätti kädessä pyyhkimässä roiskeita välitilasta niin kuin nykyisessä kodissa.

  VastaaPoista
 3. Juoksuputkella taidetaan tarkoittaa mitä tahansa hanan juoksuputkea, josta vesi valuu :), myös kiinteää, mutta kieltämättä tuollainen ulos vedettävä, oletan että puhuitte sellaisesta, olisi kätevä, olen itsekin niitä katsellut. Kannattaisikohan siihen panostaa?

  Meidän putkimies on haukkunut kaikki integroitavat hanat ja suihkut sillä perusteella, että niitä on sitten v-mäinen huoltaa ja korjata, kun joutuu vetämään rakenteita auki, mutta kivaltahan ne kyllä näyttävät.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Olemme taas paljon viisaampia. Tuo juoksuputki on meille tosiaan kaikin puolin aivan uusi tuttavuus, mutta menee kyllä vakavasti harkintaan, vaikuttaa niin näppärältä.

  Tosi hyvä pointti tuo integroitavien hanojen huolto ja korjaus. Eipä taas osattu sitäkään ajatella. Ei olisi kovin houkutteleva ajatus purkaa puoli kylpyhuonetta, jos huomataan pian muuton jälkeen, ettei hana pelitäkään. Pitää ottaa uuteen harkintaan koko hanapolitiikka!

  VastaaPoista