30. lokakuuta 2013

PALJASTUKSIA VOL 3 - LEIJUVAT PORTAAT


Meille on tulossa portaat. Suorat portaat, ei piiloon kulman taakse, vaan keskelle taloa, paraatipaikalle. Tämä ei nyt ole mikään varsinainen yllätys, kun yläkertaankin pitää jotenkin päästä. Se, millaiset portaat ovat tulossa, on sitä vastoin vielä vähän yllätys meillekin. Herra V:llä sen sijaan tuntuu olevan tästäkin asiasta jo selvä visio. Tai pikemminkin visiot, sillä vaihtoehtoja on kaksi.


Herra V:n puheista ja käsivaraisista piirroksista olemme antaneet itsemme ymmärtää, että vaihtoehto yksi voisi olla jotain sellaista, kun yllä olevassa kuvassa. Suorat CLT:stä (massiivipuusta) valmistetut ’umpiportaat’, joiden seinämät kiinnitettäisiin kattoon. Koko porrasrakennelma siis ikään kuin leijuisi ilmassa.

Rimaporras-vaihtoehdossa umpinaiset seinämät vaihtuisivat kattoon ja porrasaskelmiin kiinnittyviin rimoihin. Nämäkin portaat siis leijailisivat ilmassa ja muistuttaisivat ainakin vähän alla olevaa kuvaa. Tosin sillä erotuksella, että meillä portaat tulevat keskelle alakertaa ja sen vuoksi rimojakin olisi molemmilla puolilla portaita.


Kun lähdimme tähän rakennusprojektiin, meillä on mielikuva ilmavista suorista portaista, joissa olisi paljon lasia. Matkan varrella on tullut todettua, ettei kaksi pientä tahmatassua ja paljon lasipintaa ole kovin toimiva ratkaisu, ainakaan perheessä, jossa siivouspäivä ei ole joka päivä. Oletamme puun olevan toimivampi materiaali ja muutenkin sen sopivan paremmin talon henkeen, mutta onko nämä vaihtoehdot jo liian villejä vai juuri sopivan rohkeita? Mitä mieltä olet? Kumman valitsisit?

Jos muuten tiedät paikan, jossa tällaisia portaita pääsee livenä kokeilemaan, kerrothan!


Kuva umpiportaista täältä ja rimaportaista täältä

3 kommenttia :

 1. Anonyymi7/1/14

  Siis kukaan ei ole kommentoinut?? Molemmat portaat täydellisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa, kun jätit kommentin. Me taidamme päätyä jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Ensimmäinenkin olisi upea, mutta vaatisi ehkä enemmän tilaa ympärilleen, kun mitä Villa Lyckan neliöt antavat myöten.

   Poista
 2. Selailen juuri netistä kuvia tuollaisista leijuvista portaista rimakaiteilla. Meille näyttäisi kanssa tulevan suorat portaat keskelle taloa ja lasikaiteet ovat, kuten totesit, lapsiperheessä hieman haastavat :) Eli siis täältä ääni jälkimmäisille ja jos sinulla on vinkkejä noiden toteutuksesta/toteuttajista, niin kerro ihmeessä :)

  VastaaPoista