1. marraskuuta 2013

TIKU, TAKU JA PÄHKINÄ RATKAISTU

Nyt se on päätetty. Nimet on paperissa ja elämän suurin ostos tehty. Muuttopäivä on 1.5.2014. Wow!

Melkoiseksi pähkinäksi nämä urakkaneuvottelut kohdallamme osoittautuivat. Aikaa ensimmäisestä yhteydenotosta sopimuksen allekirjoittamiseen kului yli kaksi kuukautta. Näihin kuukausiin mahtuu uskomattoman paljon kahvipullaa ja pitkäksi venyneitä iltoja, jolloin on pohdittu toiveita, laskettu euroja ja täytetty exceleitä. Umpikuja, jolloin marssimme 'perinteistä talopakettia' kauppaavien myyjien juttusille ja suvantovaihe, jolloin mikään ei liikkunut mihinkään, kun kaikki riippui kaikesta. Huikaisevan kaunis ruska, yksi kunnon syysmyrsky ja pikku-E:n ensimmäinen askel.
 
Näiden kuukausien aikana olemme kuitenkin oppineet yhtä ja toista rakentamisesta. Suurin kiitos siitä kuuluu uutterille pikkuoraville, jotka ovat jaksaneet vastata kiperiin ja typeriin kysymyksiimme. Nämä keskustelut vakuuttivat meidät siitä, että meillä on kaksi erinomaista kandidaattia. Jos vaikka neuvottelun alkuvaiheessa epäilimmekin TIKUn yhteistyöverkostoja ja TAKUn CLT-taitoja, nämä huolemme osoittautuivat turhiksi. Näiltä pikkuoravilta ei puutu tietoa eikä taitoa! Kisa kahden kovan välillä oli äärimmäisen tiukka. Ilomielin olisimme palkanneet molemmat, budjettimme vaan ei siihen venynyt ja oli lopulta se, joka teki päätöksen. Villa Lyckan rakentaa TIKU. Skål och grattis Vivolan pojat!!

 
Ps. Nyt jälkikäteen ajateltuna rakennekuvat kainalossa urakkaneuvotteluista olisi todennäköisesti selviydytty aika paljon vähemmällä ajalla ja pienemmällä stressillä. Tämä vinkiksi niille, joilla meidän tapaan on haaveena 'yksi sopimus ja avaimet käteen'.

Pps. Ja niille tiedoksi, jotka ovat kyselleet tarkempia tietoja pikkuoravista, kyseessähän ovat Vivola Oy ja Presion Oy.


Kuva täältä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti