8. joulukuuta 2013

TALOA TUNNELISSA


Olemme varovaisen toiveikkaita, että meille on myönnetty rakennuslupa. Tai ainakin se on leimaa vaille valmis. Edellisen postauksemme jälkeen tuli vielä yksi mutka matkaan (taas meni rakennesuunnittelija vaihtoon), mutta nyt saimme lupakäsittelijältä viestin, että paperit ovat ’lupaputkessa’. Helpotuksen huokaus ja suuri hymy. Ehkä me sittenkin päästään joskus rakentamaan! Täytyy vaan toivoa, ettei itse rakentaminen ole yhtä tahmeaa ja puuduttavaa (tai vielä pahempaa) kuin tämä paperisota.
 
Tositoimiin pääsemistä odotellessa, teimme itsenäisyyspäivän alla pikku E:n ja ison O:n kanssa kävelyretken sille palaselle Helsinkiä, joka nyt ihan virallisestikin on vuokrattu meille seuraavaksi 80 vuodeksi. Siellähän se savipeltosemme paistatteli horisontissa pilkottavan talviauringon valossa ihan yhtä neitseellisessä tilassa kuin ennenkin (ei lupaa, ei tupaa…). Viereisillä tonteilla oli sitä vastoin tapahtunut paljonkin. Meidän kujan ensimmäinen talo oli noussut harjakorkeuteen ja viisi muutakin taloa (useimmat muuten keltaisia) oli päässyt vaiheeseen, jossa talo alkaa jo näyttää talolta. Jokunen kaivurikin oli hommissa, joten ainakin puolet naapurustosta päässee kantelemaan muuttolaatikot sisään ensi vuoden aikana. Elämme toivossa, että mekin kuulumme tuohon puolikkaaseen ja ensi kesänä tunnelissa pilkottaa myös Villa Lycka. 

 

3 kommenttia :

 1. Onnea tulevasta rakennusluvasta :)

  VastaaPoista
 2. Meinaatteko aloittaa kaivamisen piakkoin vai odotteletteko kevään tuloa? Oliko niin, että teidän rakennustavan yksi etu oli nopeus? Muistan, että juteltiin tästä kerran kun törmättiin tontilla... Siinä tapauksessahan otatte varmasti meidät muut kiinni jo kevään aikana ja päästään yhtä aikaa kantamaan niitä laatikoita sisään. ;)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi18/12/13

  Uusi lukija ilmoittautuu. :) Teillä onkin mielenkiintoinen projekti, jään seuraamaan! Meillä on tällä viikolla kaatunut puut tontilta, keväällä aletaan rakentaa betonielementtitaloa.

  VastaaPoista