18. tammikuuta 2014

36 PAALUA - HAULIKOLLA AMPUEN VAI TARKKAAN HARKITEN?

 


Jo tonttia valitessa aavistelimme, että edessä olisi paalutushommia. Maaperätutkimuksesta saimme vahvistusta epäilyksillemme: ’kairaukset ovat päättyneet 5-12 m syvyyteen…’. Paalutuskoneelle olisi siis käyttöä! Ennen konetta tarvitaan kuitenkin paalutuskartta, joka kilahti sähköpostiimme muutama päivä sitten. Samassa yhteydessä tuli urakoitsijan hankkima paalutustarjous. Villa Lyckan kokonaisurakasta paalutus pudotettiin pois, koska sen sisällyttäminen urakkaan olisi kasvattanut loppusummaa melkoisesti. Ajattelimme siis kantaa itse paalutuksen liittyvät riskit ja näin toivoaksemme säästää useamman tuhatlappusen.

Kuten yllä oleva kuva kertoo, suunnitteilla on 36 paalua, 21 päärakennukseen ja 15 talousrakennukseen. Kun paalujen keskipituus on 10 m hujakoilla ja RR90 paalujen hinta hipoo 35 euroa metriltä, on rahteineen ym. kuluneineen odotettavissa liki 15 000 euron lasku. Ou-nou! Ampuuko perustussuunnittelijamme nyt tykillä kärpästä vai onko tämä se osa talonrakennusta, jossa ei todellakaan kannata pihistellä? Kuinka monta paalua teidän kanssaraksaajien ’perustalo’ on vaatinut? Ja millaisia metrihintoja olette paaluistanne pulittaneet? Ajatus siitä, että useampi tuhat euroa uppoaa kuoppaan ’varmistelun varmisteluun’ ei ole kovin kiehtova, mieluummin sijoittaisimme nuo vaivalla säästetyt eurot johonkin näkyvämpään.

2 kommenttia :

  1. Meillä on talon alla savea kymmenisen metriä, joten paalua paalun viereen on sinnekin tupattu. Metrihinta näyttää kutakuinkin tutulta, ja kaiken kaikkiaan meidän paaluihin meni noin 16000 euroa. Suolainen hinta, mutta eipähän lähde talo vajoamaan. Paalumääräkin meillä oli suunnilleen sama, yhdessä tasossa 220 neliötä on kerrosala meillä. Kankareen paalutusta voin suositella lämpimästi, tekevät hyvää työtä kunnollisella kalustolla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Helpottavaa kuulla, että teillä ollaan menty suunnilleen samoilla lukemilla. Paalutus on meille ihan vierasta aluetta ja alkoi jo vähän epäilyttää, että onko perustussuunnittelijalla ihan hukassa, mutta taitaa siis osata asiansa. Tosiaan hiukan kirpaisee heittää kuoppaan tuhatlappunen toisensa perään, mutta pysyypähän ainakin torppa pystyssä ja suorassa :)

      Poista