11. tammikuuta 2014

KOETALON ALOITUSKOKOUS


Tästä se nyt alkaa – ihan virallisestikin! Aloituskokous pidettiin nimittäin eilen. Paikalle oli saapunut rakennuttajan lisäksi kaupungin rakennusinsinööri, pääsuunnittelijamme herra V ja valvojamme herra R. Ensin patsasteltiin hetki tontilla ja sen jälkeen jatkettiin kokousta läheisellä huoltoasemalla.

Meidän tontti näytti tällä hetkellä toimivan lähinnä naapurin varastona, joten siinä ei ollut paljon katseltavaa. Vähän vilkaisimme talon korkoa suhteessa tiehen ja naapuritaloon ja sitten jatkoimme matkaa. Matkalla kaupungin rakennusinsinööri tosin kommentoi naapurikorttelissa tihkusateessa tapahtuvaa vesikaton asennusta ’Veikkaanpa, että siellä on kipsilevyt kastuneet. Ei siis näin!’

Kokouksessa rakennusinsinööri osoittautui lupsakan asialliseksi mieheksi, jolla oli selvät visiot siitä, miten homma hoidetaan. Me olimme tehneet ’kotiläksymme’ – kiitos loistavan valvojamme herra R:n – ja vakuutimme insinöörin siitä, että vastuuhenkilöt ovat päteviä ja muutenkin homma on kutakuinkin hanskassa. Pelisäännöt olivat siis selvät ja saimme luvan aloittaa koetalon rakentamisen. 

Niin, Villa Lyckasta tulee siis koetalo. Koetalo, koska emme hypänneet talotehtaan kelkkaan emmekä lähteneet pitkän tavaran tielle, vaan päädyimme rakentamaan talon CLT:stä eli ristiinlaminoidusta puusta. Mitä koetalon rakentaminen sitten käytännössä tarkoittaa, ei ole meille vielä ihan selvää. Ainakin jonkinlaisia raportointivelvoitteita on jo asetettu. Ihan helpoksi ei siis ole tehty tietä sille, joka haluaa valtavirrasta poiketa, mutta eiköhän me tästä koetalosta kunnialla selvitä!

 
Ps. Me Helsingissä odottelemme edelleen sitä ensilunta, joten rakennuslupamme ehti kuin ehtikin ennen sitä. Sen sijaan kaivurikuski ennen joulupukkia jäi haaveeksi. Ensi viikolla sekin kuitenkin ehkä saapuu…

4 kommenttia :

 1. Alar Anton12/1/14

  Tere

  Kiinnostava kuulla miten Sulla menee siinä taloprojektissa.
  Olemme juuri itse mietimässä siitä materiaalista talon rakentamista.
  Itse olen hirsialalta finnlog.ee. Nyt tarkoitus katsoa onko CLT-talossa tulevaisuutta.

  Terv,
  Alar

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, että löysit tien tänne blogiin ja lämpimästi tervetuloa seuraamaan CLT-talon rakennusta. Pientä uudisraivaaja-henkeä tällainen totutusta poikkeava rakennustapa ainakin lahden tällä puolen vaatii, mutta uskomme, että homma maksaa vaivan. Lähikuukaudet näyttävät miten käy!

  VastaaPoista
 3. Siitä se sitten lähtee, lycka till! Mielenkiinnolla seuraan teidän projektia, perästä tullaan jossain vaiheessa kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Josko nyt sitten viimein päästäisiin tositoimiin... Tsemppiä teidän projektiin!

   Poista