2. syyskuuta 2013

PARI PUUTA


Saimme lupakäsittelijältä A4:sen verran kommentteja suunnitelmiimme. Näyttäisi siltä, että emme joudu tekemään suuria kompromisseja, vaan selviämme pikku viilauksilla… 
 
Yksi kommentti koskee tontille istutettavia puita. Herra V:n piirtämät puupylpyrät eivät lupakäsittelijälle riitä, vaan kaivataan listaa lajeista. Ei kovin helppo eikä mieluinen homma meille, joilla multapeukalo on keskellä kämmentä. Vaikka kovasti haluaisimme nähdä itsemme viherpeukaloina, kotimme todistaa toista. Pihan perennoista ovat etanat pitäneet huolta ja viimeinenkin viherkasvimme kuukahti kesän kynnyksellä. Sanomattakin on siis selvää, että haluamme helppohoitoisia puita. Suomenlahden kallioita kaikki lapsuuden kesät katsellut N haaveilee männystä, A taas ikivanhasta tammesta, sellaisesta, joita näkee vanhojen kartanoiden englantilaistyylisissä puistoissa. Ja kaupungin viisaatkin ovat sanansa sanoneet – ainakin yhden puun on oltava suureksi kasvavaa lajiketta. Niin, ja se maaperä. Siis savista suomaata, jolla tällä hetkellä kasvaa vain keltaista heinää, eikä ainoatakaan puuta. Any ideas? 
 
Mitähän muuten tapahtuu, jos emme onnistu kasvattamaan puuta suureksi. Saammekohan kirjallisen huomautuksen kehnoista puutarhurin taidoistamme vai lähettääkö kaupunki Staran pojat lannoituspuuhiin?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti